Laden Evenementen

za 13 jul @ 20:00 23:55

KICK/PUSH 2.0 Premiere

World Skate Center hoort inmiddels bij onze stad als kaas op pizza. Maar hoe is die hal eigenlijk ontstaan en internationaal bekend geraakt? De docu KICK/PUSH gaat terug in de tijd en laat zien welke lange weg de Bossche skaters hebben afgelegd. Natuurlijk met vette ouwe skatefootage!

ENTREE GRATIS!
AFTERPARTY met DJ NASE

KICK/PUSH laat de opkomst en ontwikkeling van de Bossche
skateboardscene zien, tot aan de huidige Olympische status toe.
Een bewogen geschiedenis vol hoogte- en dieptepunten. KICK/PUSH laat zien hoe het skateboarden in ‘s-Hertogenbosch op eigen kracht uitgroeide van een onbegrepen subcultuur tot een fenomeen dat in 2021 de Olympische status verwierf. Een heroïsch en werelds verhaal, opgetekend op een lokale achtergrond.

KICK/PUSH is een film van Pascal Vugts en Casper Herselman. De film draait om de opkomst van de skateboardscene in ‘s-Hertogenbosch, vanaf het eind van de jaren ’70. Het opbloeien van de Bossche scene staat als voorbeeld voor de opkomst van het skaten in Nederland, voor de universele zoektocht naar acceptatie en het noeste streven naar een eigen plek.

KICK/PUSH behandelt op een kleurrijke, kunstzinnige wijze het Bossche skateverbod van de jaren ’90, de groeistuipen van de scene en de opkomst van de verschillende indoor skateparken van de stad. De do-it-yourself mentaliteit en vastberadenheid van de skateboarders speelt daarin een doorslaggevende factor.
“Het verhaal van skateboarden als outcast dat vecht voor een plek is eigenlijk universeel. Waar skateboarders vroeger werden uitgescholden en haast overal werden weggestuurd, heeft nu elke
stad of dorp wel een skatepark of iets van een voorziening te bieden. Dat was lang niet vanzelfsprekend, en het was een lange weg om te komen waar we nu zijn”, aldus Pascal Vugts.

BEKENDEN
De belangrijkste personen die de afgelopen decennia een rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van de Bossche skateboardscene maken hun opwachting in de film. Daarnaast is er een cameo van TV-presentator Jan-Joost van Gangelen en een bijdrage van Youp van ’t Hek.