Het World Skate Center (WSC) is een actieve organisatie die een mooi indoor skatepark beheert.

Naast het beheren van het skatepark organiseren wij ook nevenactiviteiten zoals:

  • Skateboard en inline wedstrijden.
  • Skateboard en inline lessen.
  • Live muziek, we geven beginnende bandjes een plek om zich in de kijker te spelen. Verder worden er regelmatig DJ’s geprogrammeerd en worden er Jam avonden georganiseerd voor iedereen die muziek wil maken.
  • Doorlopende exposities van fotografen, schilders en graffiti artiesten.
  • Overige activiteiten zoals ons jaarlijkse tafeltennis toernooi, dart toernooi, spel en film avonden.

Historie
In 2001 opperden 3 vrienden Stijn Dunnewijk, Job Reeser en Tjerk Ensermo in een café het idee om een indoor skatepark te realiseren in ’s-Hertogenbosch.

Met de hulp van veel lokale skaters is er sinds 2003 een indoor skatepark gerealiseerd in ’s-Hertogenbosch. Het toenmalige skatepark was gehuisvest in een kraakpand.
Nadat bekend werd dat dit pand gesloten zou worden zijn er meerdere mensen geweest die zich hard hebben ingezet om de skaters een nieuw thuis te verschaffen.

Onder andere Paul Smits, oud directeur van poppodium WII, heeft toentertijd de taak op zich genomen om de contacten met de gemeente ’s-Hertogenbosch te onderhouden en zich hard te maken voor het realiseren van een permanent indoor skatepark in ‘s-Hertogenbosch. Daarnaast heeft Bart Eigeman, toenmalig wethouder jongeren, talentontwikkeling en duurzaamheid, zich flink ingezet om een skatepark in ‘s-Hertogenbosch te realiseren.

Omdat we niet konden blijven op de toenmalige locatie en er nog geen definitieve plek was aangewezen, is er gezocht naar een tijdelijk onderkomen. Een oude scheepswerf aan de Ertveldweg werd uiteindelijk gevonden als een geschikte locatie voor een indoor skatepark. Van 2007 tot december 2012 heeft het World Skate Center zich op deze locatie op de kaart gezet als een van de belangrijkste en toonaangevende skateparken van Noord-Brabant.


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/worldska/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/worldska/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853